6Litre problems - FordTough.ca - Home of Canadian Ford Truck Enthusiasts
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 (permalink) Old 02-16-2009, 05:41 PM Thread Starter
 
Join Date: Sep 2008
Location: brantford
Posts: 87
6Litre problems

Ok so i have an 2005 f350 king ranch and the other day i noticed it started chugging a bit when you step on the throttle. Then all of a sudden it was fine. The next day it didnt want to start so i finally got it started And started driving to the shop the truck would not go over 60 kms. So when i got there i let run for awhile thoughtthat maybe i had water in the fuel it only had less then 1/4 tank. I then went to get fuel it drove alittle better. I filled it up with fuel and it was fine. So i put some fuel conditioner in it and carried on.I later left the shop and it was kind of acting up. Now its acting up more and i find the more you let it idle and warm up the better it gets but its not even close to perfect! So i scanned the computer for codes today(the engine has not yet come on) And the thing is full of codes. Every injector has a code and the injector control module aswell! Has anyone ever come across this? The truck has 122,000kms on it.

www.misenermotorsports.com
Dealer for SCT, UPR, TFS, Rough Country, Rev X ETC
Mise is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old 02-16-2009, 07:54 PM
 
Stainless's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Calgary, AB
Posts: 417
I hope you still have powertrain warrenty left, I got sick of mine and sold it, it started doing the same thing, brought it in several times and they could not duplicate the concern, however if you have codes that might be a start.
Stainless is offline  
post #3 of 8 (permalink) Old 02-16-2009, 11:05 PM Thread Starter
 
Join Date: Sep 2008
Location: brantford
Posts: 87
Yes i have powertrain warrenty left i just hope this is covered!

www.misenermotorsports.com
Dealer for SCT, UPR, TFS, Rough Country, Rev X ETC
Mise is offline  
 
post #4 of 8 (permalink) Old 02-17-2009, 08:00 AM
 
LayinHp's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Waterford
Posts: 3,019
i didnt do it
LayinHp is offline  
post #5 of 8 (permalink) Old 02-17-2009, 02:55 PM
 
shelbyx1's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: bonnyville alberta
Posts: 2,401
sounds like you have ficm problems(injector control module)if you have warranty take it in.


a moments silence for the shelbyx,i hope her new owner enjoys as much.
shelbyx1 is offline  
post #6 of 8 (permalink) Old 02-17-2009, 06:47 PM Thread Starter
 
Join Date: Sep 2008
Location: brantford
Posts: 87
Quote:
Originally Posted by shelbyx1 View Post
sounds like you have ficm problems(injector control module)if you have warranty take it in.
I took it in this morning thats what it appears to need and that was one of the codes i found aswell!

www.misenermotorsports.com
Dealer for SCT, UPR, TFS, Rough Country, Rev X ETC
Mise is offline  
post #7 of 8 (permalink) Old 10-09-2009, 07:05 PM
Mechanic
 
roush17's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Alberta
Posts: 14
Just had my 6.0 litre in for the exact issue. FICM needed new flash update. She now runs like a champ


2006 F-350 6.0 litre
FX4 Lariat
SCT X3, Bullydog Outlook Monitor, AFE 4" Turboback
Magnaflow , DC FC II 35's, Zoodad, Pro Comp 2.5" Level, EGR Delete, AMSOIL BY-Pass
roush17 is offline  
post #8 of 8 (permalink) Old 10-11-2009, 02:52 PM
zip
 
zip's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Princeton, BC
Posts: 367
My 03 acted similar. I replaced the icp sensor and the injectors. I had 3 or 4 bad injectors.

Chris

03 F350 Crew Cab 4x4 S/B Lariat,Procomp 2" leveling kit, zoodad mod, straight pipe
75 F150, 79 Bronco
zip is offline  
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HID problems BMac Lighting 7 08-18-2008 10:40 PM
problems tear u a new 1 FordTough.ca Site Help? 6 11-03-2007 02:18 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome