3 in front level kit ?? - FordTough.ca - Home of Canadian Ford Truck Enthusiasts
Suspension Lift/Drop Kits Springs, Shocks, Brakes, Axles,

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 10-02-2009, 11:03 PM Thread Starter
 
BigDawg99's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: NB Canada
Posts: 37
3 in front level kit ??

ive got a 3" truxxs front level kit on my 2004 ford f150 fx4 4x4...i do agree its been a bit harder on the front end..just one question..would the 3 in lift have such an angle that it will not engage the axle shafts from time to time to run the 4x4..i tried my 4x4 the other day and it was clinking and clanking..i have replaced the vacuum hubs on both sides and tought everything would be great..what can be causing my problem of my 4x4 not engaging..any easy fixes that i can check out...

Fire Fighter 19
BigDawg99 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 10-06-2009, 12:40 AM
 
shelbyx1's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: bonnyville alberta
Posts: 2,401
does it grind in 2wd under heavy accell than go away on decell or 4x4?


a moments silence for the shelbyx,i hope her new owner enjoys as much.
shelbyx1 is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 10-06-2009, 08:50 AM Thread Starter
 
BigDawg99's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: NB Canada
Posts: 37
when i put er in 4x4..she will make like a metal clanking sound...like the 4 wheel drive aint fully engaged....

Fire Fighter 19
BigDawg99 is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 10-06-2009, 02:54 PM
 
shelbyx1's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: bonnyville alberta
Posts: 2,401
could be the vacc control solonoid,try unhooking vacc lines to solonoid(the system uses vacc to hold iwe's in 2wd)and see if noise goes away could be the problem.


a moments silence for the shelbyx,i hope her new owner enjoys as much.
shelbyx1 is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 10-08-2009, 01:14 AM
Mechanic
 
Join Date: Dec 2007
Location: Mission B.C.
Posts: 14
when i put my 2.5 in the first time i put it in 4x4 in mad a clanking sound but everything is good now no probs
greg86 is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 10-11-2009, 03:50 AM
 
bor5.4x4's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Alberta
Posts: 20
Sounds like I had this problem in my 04, mine was a vac leak, control solonoid was gone and so was my cv joint....just on the pass side.
bor5.4x4 is offline  
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Installed level II J-hooks jdcrush Ranger Forum 16 05-17-2009 03:10 PM
Level fix and tires greg86 F-150 2004 to 2008 Forum 3 05-07-2009 09:53 PM
Body or level kit? 2007fx Ranger Forum 12 02-15-2009 01:44 AM
The F250 got a level with some new rubber!!!!! Bush_aholic Super Duty Forum 4 07-11-2008 10:06 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome