4xtrouble - FordTough.ca - Home of Canadian Ford Truck Enthusiasts
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 02-29-2012, 03:22 PM Thread Starter
 
Join Date: Feb 2012
Location: Moncton
Posts: 179
4xtrouble

Been having some issues with my 4 wheel drive.
When pulling the lever I always hear it click in, and it always goes in and starts moving fine. Either stopped or on the fly.
But once I move a few feet it feels like the truck goes into neutral. Give it gas and it just wont move. Pull the lever up and I get a nasty grinding, push it back into 2 wheel and I get a big thump. I seems like its in between 2 and 4. Any ideas?
Its a 91 lariat, 302, auto hubs
fordx4 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 02-29-2012, 05:29 PM
 
Destructicon's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Stoney Creek, Ontario
Posts: 1,540
Garage
My only solution would be to put in a New Process 205 F transfer case and end your trouble once and for all. It almost sounds like it's walking out of gear into neutral. Check the linkage adjustment first. Oil level could be low and has worn out something. I think it takes ATF.

Electrician, powered by Tim Hortons, brought to you by Ford. Java Inside!
The Past - 1976 F-350 Crew Cab 1992 - 2006 RIP
The Past - 1995 F-150 XL Enforcer All Gear Drive 2008 - 2015
The Present - 1993 F-250 XLT Turbo Diesel Super Cab 4x4 2015 - ?
The Future - Who knows?
Destructicon is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 02-29-2012, 06:19 PM Thread Starter
 
Join Date: Feb 2012
Location: Moncton
Posts: 179
gonna go check the linkage tonight. Was told to pull it up, mark it, remove the linkage from the shifter and pull it by hand and I will be able to see that it should be adjusted tighter
fordx4 is offline  
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome