AUX input on stereo - FordTough.ca - Home of Canadian Ford Truck Enthusiasts
F-150 2004 to 2008 Forum XL, XLT, STX, LARIAT, FX4, FX2

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 06-01-2012, 11:39 PM Thread Starter
 
Arctic F-150's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Kugluktuk, Nunavut
Posts: 92
AUX input on stereo

For some reason my aux input is radio now and it is bugging me that I cannot connect my ipod now to play music. Any idea how to get it back? Has anyone had this problem?
Just noticed it yesterday and the day before that my stereo had no more power so had to take the #31 fuse out and put it back in to solve the power issue and am guessing it happened from that as it was good the day before that.
Arctic F-150 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 06-02-2012, 03:38 AM
 
b4000's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Northeastern BC
Posts: 996
Hmm, I'd try giving it the old CTRL-ALT-DEL, as it were. Maybe it needs a hard reset. I think you were on the right track by pulling the fuse. Try leaving the fuse out longer to let the internal capacitors, or whatever, bleed down. Like, disconnect the fuse for an hour, or maybe overnight, and see what happens.

The worst that will happen is you'll lose your radio presets, but since you are in Kugluktuk, I'm guessing it'll take you 30 seconds to program them back in. Both stations.

P.S. You should post some more pictures when you get the chance!

If Princess Auto were a real girl, I'd ask her to marry me.
b4000 is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 06-02-2012, 10:21 PM Thread Starter
 
Arctic F-150's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Kugluktuk, Nunavut
Posts: 92
Thanks, left the fuse out overnight and the aux input is back to normal.

As for the radio stations yes only 3 measly stations we get. Sucks so was only 30 seconds to preset them LOL.

Will see what I have for pics whenever I get some time.
Arctic F-150 is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old 06-03-2012, 01:20 AM
 
Viper238's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Woodstock, Ont
Posts: 3,353
Send a message via MSN to Viper238
I have this issue with my Sync.
I connected my iPhone and worked for few weeks and now it's shot.. it just skips by on the media button,

the dealer pulled the battery for 2-3mins twice and it didn't reset it. figured i better do for longer.. they want to hook it up to the computer.. just haven't had time.. been roughly 2 weeks.. so i better get it in to see if there is a update for it.
Viper238 is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 06-03-2012, 03:00 AM
 
b4000's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Northeastern BC
Posts: 996
Quote:
Originally Posted by Arctic F-150 View Post
Thanks, left the fuse out overnight and the aux input is back to normal.

As for the radio stations yes only 3 measly stations we get. Sucks so was only 30 seconds to preset them LOL.

Will see what I have for pics whenever I get some time.
Glad to hear it worked.

If Princess Auto were a real girl, I'd ask her to marry me.
b4000 is offline  
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Stereo AUX port...? Armen Truck/SUV Talk 3 11-04-2010 11:23 PM
Aux Input. simonw Sticky Tech/How to Section 13 07-07-2009 12:09 AM
Stock Ford radio with aux input ? flattop414 Audio and Electronics 1 07-14-2008 11:40 PM
AUX Input xtylerx F-150 2004 to 2008 Forum 3 12-20-2007 07:47 AM
Audiophile Aux input Smokefan Audio and Electronics 11 03-24-2007 10:15 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome